Trinitás Sajtműhely

A Kis sajtműhely, ahol Nagy dolgok születnek…

Házi készítésű, különböző tipusú félkemény és lágysajtok.

A sajtműhely

A Trinitás sajtműhelyünket a valaha Vokányban épült és a szentháromságra felszentelt Bencés apátság után neveztük el. Fő célunk volt a kontrollált kézműves tejtermékek készítése családunk és vendégeink számára.

Lágy és félkemény sajtokat, orda túrót és szezonális sajtokat is készítünk, melyek több ízesítésben is elérhetőek.

Lágy sajtokból faszenes és őrölt kávés, a félkemény sajtokból pedig több hónapig érlelt natúr és ízesített készül. Lágysajtunk megkapta a helyi eredetvédelmi jegyet és úgy gondoljuk , hogy a villányi és pécsi borokkal és a hozzájuk kínált kiegészítőkkel már önálló kulináris élményt alkotnak.

Vásárolni a helyszínen tudtok tőlünk, de érdemes telefonon előre érdeklődni, hogy éppen milyen sajtok vannak készleten.

Lágysajt kóstoló körte, dió, lekvár

Sajt lekvárral

Kemény sajt

Félkemény sajt

Félkemény sajt

félkemény sajtok

fűszeres lágysajt

Lágy sajtok

Juliska túrótortája

A sajtkészítés során keletkezett orda gondolkodtatott el bennünket, hogy ilyen értékes készítményt, ne csak tojótáp helyettesítőnek használjunk. A tyúkok legnagyobb bánatára termékfejlesztésbe kezdtünk és Miszli kőrözöttet készítettünk, illetve túró tortát sütöttünk belőle. Juliska apai ági felmenői között volt, a híres Rosta család, akiknek Kapuváron, majd Zánkán is volt cukrászdájuk. Valószínűleg innen az érdeklődése a desszertek felé, és kompromisszumok nélkül süti hétről-hétre a túrótortáját, hol málnával, vagy szederrel, éppen fügével vagy ősszel sütőtökkel. Így adódott egyszer, hogy Placido Domingo koncert szervezői jártak nálunk és Juliska túrótortáját kóstolva felkiáltottak , ez az amit a Művész Úr pécsi koncertje után tartandó díszvacsorán desszertként szeretnének

Villányi Borvidék helyi termék védjegy

A Sajtműhely Szt.Trinitás Lágysajtján is szerepel a Villányi Borvidék Helyi Termék Védjegy!

Facebook videó link

 

Trinitás sajtműhely Vokány
Villányi Borvidék Helyi Termék védjegy
Lágysajt kóstoló
Sajt kavalkád