Trinitás Sajtműhely
Vokány
A Kis sajtműhely, ahol Nagy dolgok születnek…
Házi készítésű, különböző tipusú félkemény és lágysajtok.
A sajtműhely
Ha valódi kézműves sajtokat keresel, olyanokat, amelyek egy borvidék szívében, családi gondoskodással és mesteri precizitással készülnek – akkor Vokányban a helyed, a Miszli Lakásétterem és Trinitás Sajtműhely közös világában.
Itt nem csupán sajtokat találsz, hanem ízekbe zárt történeteket, lassan érlelt élményeket – egy helyet, ahol a borvidék és a kézművesség találkozik.
Kézműves lágy és félkemény sajtok a Villányi borvidék szívéből
A Trinitás Sajtműhelyben lágy és félkemény sajtokat készítünk, kizárólag helyben elérhető, különleges ízesítésekben. A sajtok nem ipari méretekben, hanem egy kis műhelyben, nagy figyelemmel és odaadással születnek – egyenesen az asztalodra.
Termékeink:
– Lágy sajtok: faszenes, őrölt kávés, szezonálisan más-más variációkkal
– Félkemény sajtok: natúr, több hónapig érlelt, időnként különleges fűszerezéssel
– Orda túró: a sajtkészítés kincse, melyből készül a saját „Miszli körözött”
– Juliska túrótortája: az orda túróból készített desszert, évszakhoz igazított ízekkel
Sajtjainkat nem találod meg boltokban vagy webshopban. Kizárólag a helyszínen, Vokányban, a Miszli Lakásétterem és Trinitás Sajtműhely falai között vásárolhatók meg – és érdemes előre érdeklődni, épp milyen sajtok készültek frissen a sajtműhelyben.

Sajt lekvárral

Félkemény sajt

félkemény sajtok

Lágy sajtok
Juliska túrótortája
A sajtkészítés során keletkezett orda gondolkodtatott el bennünket: egy ilyen értékes készítményt ne csak tojótáp-helyettesítőként használjunk. A tyúkok legnagyobb bánatára termékfejlesztésbe kezdtünk, és elkészült a Miszli körözött, valamint a túrótorta is.
Juliska apai ági felmenői között ott volt a híres Rosta család, akiknek Kapuváron, majd Zánkán is volt cukrászdájuk. Valószínűleg innen ered az érdeklődése a desszertek iránt, és kompromisszumok nélkül süti hétről hétre a túrótortáját – hol málnával, szederrel, fügével, vagy éppen ősszel sütőtökkel.
Egyszer így adódott, hogy Placido Domingo koncertjének szervezői jártak nálunk, és Juliska túrótortáját kóstolva felkiáltottak: „Ez az, amit a Művész Úr pécsi koncertje után tartandó díszvacsorán desszertként szeretnénk!”
Egy hely, ahol az ízek őszinték – és az ételek is
A sajtműhely története nem lenne teljes a Miszli Lakásétterem nélkül – a kettő egy helyen él és lélegzik. Szabolcs, aki az ételeket készíti, nem keresi a címkéket. Nem híve a „fine dining” divatoknak, mégis minden fogásában ott van a gondosság, a tudás, és valami csendes elegancia, ami nem hivalkodik, csak maradandó élményt ad.
Itt nem trendeket követünk, hanem az évszak ritmusát, a borvidék ízeit, és a vendégek kíváncsiságát. Legyen szó egy borvacsoráról vagy sajtkóstolóról, az élmény közvetlen, emberi – és csak itt, csak most elérhető.
Név és hagyomány – helyi gyökereink
A Trinitás Sajtműhely nevét a valaha Vokányban álló, a Szentháromság tiszteletére felszentelt bencés apátság ihlette. Ezzel a névvel tisztelgünk a hely történelme előtt, miközben célunk mindig is az volt, hogy kontrollált, kézműves tejtermékeket készítsünk családunk és vendégeink örömére.
Villányi Borvidék helyi termék védjegy
A Sajtműhely Szt.Trinitás Lágysajtján is szerepel a Villányi Borvidék Helyi Termék Védjegy!
Minőség hitelesítve
Lágysajtunk elnyerte a Villányi Borvidék Helyi Termék Védjegyét, amely biztosítja, hogy valóban helyi alapanyagból, hagyományos módszerekkel készült terméket kínálunk.



Vásárlás, kóstolás – helyben, személyesen
Ha szeretnél igazi kézműves sajtot vásárolni Vokányban, látogass el hozzánk! Vásárlás előtt lehetőség van kóstolásra is, de mindig kérjük, érdeklődj telefonon az aktuális kínálatról. A sajtok itt készülnek, a helyszínen – máshol nem vásárolhatók.
Sajtjainkat nem vásárolhatod meg boltokban vagy webshopban – kizárólag Vokányban, a Miszli Lakásétterem és Trinitás Sajtműhely falai között várnak rád. Kóstolni azonban nemcsak nálunk lehet: a Villányi borvidék több borászata, étterme, szállásadója és vendéglátóhelye is kínálja termékeinket – boraik, reggelijeik, vagy ételeik kísérőjeként.
Miszli Lakásétterem és Trinitás Sajtműhely – egy hely, egy élmény, egy ízvilág a Villányi borvidék szívében.