Trinitás Sajtműhely
A Kis sajtműhely, ahol Nagy dolgok születnek…
Házi készítésű, különböző tipusú félkemény és lágysajtok.
A sajtműhely
A Trinitás sajtműhelyünket a valaha Vokányban épült és a szentháromságra felszentelt Bencés apátság után neveztük el. Fő célunk volt a kontrollált kézműves tejtermékek készítése családunk és vendégeink számára.
Lágy és félkemény sajtokat, orda túrót és szezonális sajtokat is készítünk, melyek több ízesítésben is elérhetőek.
Lágy sajtokból faszenes és őrölt kávés, a félkemény sajtokból pedig több hónapig érlelt natúr és ízesített készül. Lágysajtunk megkapta a helyi eredetvédelmi jegyet és úgy gondoljuk , hogy a villányi és pécsi borokkal és a hozzájuk kínált kiegészítőkkel már önálló kulináris élményt alkotnak.
Vásárolni a helyszínen tudtok tőlünk, de érdemes telefonon előre érdeklődni, hogy éppen milyen sajtok vannak készleten.
Sajt lekvárral
Félkemény sajt
félkemény sajtok
Lágy sajtok
Juliska túrótortája
A sajtkészítés során keletkezett orda gondolkodtatott el bennünket, hogy ilyen értékes készítményt, ne csak tojótáp helyettesítőnek használjunk. A tyúkok legnagyobb bánatára termékfejlesztésbe kezdtünk és Miszli kőrözöttet készítettünk, illetve túró tortát sütöttünk belőle. Juliska apai ági felmenői között volt, a híres Rosta család, akiknek Kapuváron, majd Zánkán is volt cukrászdájuk. Valószínűleg innen az érdeklődése a desszertek felé, és kompromisszumok nélkül süti hétről-hétre a túrótortáját, hol málnával, vagy szederrel, éppen fügével vagy ősszel sütőtökkel. Így adódott egyszer, hogy Placido Domingo koncert szervezői jártak nálunk és Juliska túrótortáját kóstolva felkiáltottak , ez az amit a Művész Úr pécsi koncertje után tartandó díszvacsorán desszertként szeretnének
Villányi Borvidék helyi termék védjegy
A Sajtműhely Szt.Trinitás Lágysajtján is szerepel a Villányi Borvidék Helyi Termék Védjegy!